Ne Tammelat: Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä

maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä

Yksi alkukesän suosituimmista kotimaan uutisista koski Littoistenjärveä, joka kirkastettiin kemikaalien avulla. Lopputulosta, turkoosia, poikkeuksellisen kirkasta järveä saimme ihastella useiden eri lehtiartikkeleiden ja videoiden kautta. Sittemmin järven vesi on jo alkanut samentumaan. Aika näyttää, millaisia seurauksia tai vaikutuksia kemiallisella käsittelyllä oli ja tehdäänkö sitä jatkossa enemmänkin.

Littoisten vanhan verkatehtaan ympäristöä

Vietimme viikonlopun Kaarinassa ja saimme paikallisilta asukkailta vinkin, mihin järveä voi mennä ihastelemaan. Uteliaita kun olemme, niin pitihän tämäkin "luonnonihme" käydä toteamassa. Lyhyen visiittimme päämäärä oli Villakuja, jonka varrella oli hyvin pysäköintitilaa. Pääsimme autolla ihan rannan tuntumaan ja pienellä hiekkarannalla olikin muutamia perheitä viettämässä sunnuntaipäivää. Tässä kuvasatoa visiitiltämme.Plutokin on nyt kastellut tassunsa tässä kuuluisassa järvessä

4 kommenttia:

 1. Aika tosiaan näyttää, mitä järven kemiallisesta käsittelystä seuraa. Itse olen kovin skeptinen tällaisissa. Toki tietoa minulla ei valtavasti ole aiheesta. Silti pistää mietityttämään.

  VastaaPoista
 2. Tämä taitaa olla tämän kesän ykköskohde Suomessa ����

  VastaaPoista
 3. En itsekään ehtinyt tuonne ennenkuin jo tulivat uutiset uudesta samentumisesta. Ihme juttu kyllä kaikkiaan tuon järven kohtalo.

  VastaaPoista
 4. Aika uskomattomalta tuntuu, että tavallinen suomalainen järvi saadaan puhdistettua jollain kemikaalilla noin. Jotenkin sitä miettii kuinka terveellistä järvessä on tuollaisen käsittelyn jälkeen esim uida, mutta ehkä fiksut tietää.. :)

  VastaaPoista