maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kävimme kohutulla Littoistenjärvellä

Yksi alkukesän suosituimmista kotimaan uutisista koski Littoistenjärveä, joka kirkastettiin kemikaalien avulla. Lopputulosta, turkoosia, poikkeuksellisen kirkasta järveä saimme ihastella useiden eri lehtiartikkeleiden ja videoiden kautta. Sittemmin järven vesi on jo alkanut samentumaan. Aika näyttää, millaisia seurauksia tai vaikutuksia kemiallisella käsittelyllä oli ja tehdäänkö sitä jatkossa enemmänkin.

Littoisten vanhan verkatehtaan ympäristöä

Vietimme viikonlopun Kaarinassa ja saimme paikallisilta asukkailta vinkin, mihin järveä voi mennä ihastelemaan. Uteliaita kun olemme, niin pitihän tämäkin "luonnonihme" käydä toteamassa. Lyhyen visiittimme päämäärä oli Villakuja, jonka varrella oli hyvin pysäköintitilaa. Pääsimme autolla ihan rannan tuntumaan ja pienellä hiekkarannalla olikin muutamia perheitä viettämässä sunnuntaipäivää. Tässä kuvasatoa visiitiltämme.Plutokin on nyt kastellut tassunsa tässä kuuluisassa järvessä

16 kommenttia:

 1. Aika tosiaan näyttää, mitä järven kemiallisesta käsittelystä seuraa. Itse olen kovin skeptinen tällaisissa. Toki tietoa minulla ei valtavasti ole aiheesta. Silti pistää mietityttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jännä aihe ja herättää ristiriitaisia ajatuksia. Ainakin tuolta Littoistenjärven Wikistä sai sen käsityksen, ettei tähän ryhdytty ihan hetken mielijohteesta https://fi.wikipedia.org/wiki/Littoistenj%C3%A4rvi

   Poista
 2. Tämä taitaa olla tämän kesän ykköskohde Suomessa ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainoskyltit, turistiryysis ja kaupallinen hulabaloo puuttuivat (onneksi) vielä meidän käynnillä :)

   Poista
 3. En itsekään ehtinyt tuonne ennenkuin jo tulivat uutiset uudesta samentumisesta. Ihme juttu kyllä kaikkiaan tuon järven kohtalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ampaista heti paikalle, jos jollekin toiselle järvelle tehdään sama. Huikeita sukellusvideoita noissa lehtiartikkeleissa.

   Poista
 4. Aika uskomattomalta tuntuu, että tavallinen suomalainen järvi saadaan puhdistettua jollain kemikaalilla noin. Jotenkin sitä miettii kuinka terveellistä järvessä on tuollaisen käsittelyn jälkeen esim uida, mutta ehkä fiksut tietää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaisi siltä, että tässä on pitkä pohdinta takana, mutta saa nähdä. Ainakin koira on ihan ok, vaikka kahlaili ja taisi juoda vettäkin tuolta.

   Poista
 5. Tuo on mun lapsuuden uimajärvi. :) Tuntuu ihan hullulta tuollainen kemikaaleilla pelaaminen. On kai sille jokin perustelu ollut, mutta niin kuin muut tuossa edellä pohdiskelleet, mahtaako olla ihan luonnonmukaista sitten kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kun löysit täältä lapsuudenmuistoja :)

   Niin, tuo on vähän kaksiteräinen miekka, että antaako luonnon korjata vai yritetäänkö pelastaa ihmisten voimin. Voi mennä kauan, ennen kuin oikea vastaus löytyy.

   Poista
 6. Oioioi nämä kuvat ovat niin ihania! Tuli kunnon mökkikuume!
  Mukavaa kesää ja jatka samaan malliin ❤️
  T.: Lotta
  http://www.shelivesherdream.com/fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos erittäin kivasta palautteesta Lotta ja hyvää kesää sinulle myös <3 Kävin vierailulla eilen sinun blogissa, josta välittyy ihanasti iloa ja hyvää mieltä :)

   Poista
 7. Tämä oli aika erikoinen "keissi" ja ensi kertaa kuulin koko järvestä. Kuulostaa aina hiukan pelottavalta kun aletaan kaikenlaisilla kemikaaleilla pelaamaan, mutta ehkä he tietävät mitä tekevät. Toivotaan ainakin näin. Olisihan se ihanaa jos järvi olisi kirkas ja uimakelpoinen aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että puhdistusprojekti onnistuu tavoitteiden mukaisesti.

   Poista
 8. Kauniita kuvia, mutta ei ehkä näytä niin ihmeemmän kirkkaalta tai turkoosilta, vaikka kyllä puhtaalta..tiedä sitten, ehkä pitää itsekin käydä tsekkaamassa! Littoistenjärvi on lapsuudesta tuttu kuin kasvoin Turussa, joten olisi kyllä mielenkiintoista käydä toteamassa miten se on muuttunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! Joku pieni veneretki tai vaikka suppailutuokio olisi ollut hauska tehdä, mutta meidän aikataulu ei tällä kertaa antanut periksi. Hauskaa retkeä, jos sinne suunnalle eksyt!

   Poista