lauantai 10. kesäkuuta 2017

Skotlanti - Kiertoajelulla Glasgow'n pohjoispuolella


Ilkan sisko oli varannut meille Skotlannin vierailun yhteyteen päivän mittaisen kiertoajelun Glasgow'n pohjoispuolelle, jossa pääsimme tutustumaan upeaan Stirlingin linnaan. Vanhat linnat ovat mielestäni todella kiehtovia paikkoja ja tämä jyrkkäreunaisella kukkulalla sijaitseva linna oli yksi harvoista ja myös hienoimmista, jossa olen koskaan käynyt.


Loch Lomond on Skotlannin suurin järvi, joka sijaitsee Ylämaiden eteläpuolella. Kiertoajelumme pysähtyi järven lähellä olevan pubin sekä matkamuistoliikkeen lähelle, joissa itse kävin hakemassa välipalaa ja palasin autolle keräämään voimia loppupäivää varten. Muut jatkoivat kävelyä näköalatasanteelle ja sen jälkeen vielä rannalle, josta avautui upea järvimaisema.Pääsimme tutustumaan viskin valmistuksen saloihin Glengoynen viskitislaamolla. Meille oli varattu ensin lyhyt luento paikan historiasta, jonka jälkeen saimme maistella tislaamon viskejä. Ilkka sai maistella kaksin verroin, sillä minulle ei ole viskien (tai muidenkaan väkevien alkoholijuomien) hienous auennut. Pääsimme kiertelemään tislaamolla, jossa tuoksut olivat huikeita, kun juomat valmistuivat valtavissa kuparipannuissa. Jotta tämän perheyrityksen liikesalaisuudet pysyvät jatkossakin tallessa, emme nähneet ihan kokonaan valmistusketjua. Kierroksen päätteeksi oli mahdollista tehdä ostoksia tislaamon yhteydessä olevassa kaupassa.
Itse olin kiertoajelupäivänä kovassa flunssassa ja osa hienoista maisemista meni valitettavasti ohi minibussissa nukkuessa. Jotain otoksia muistikortille on kuitenkin tarttunut ja onneksi Ilkka sai nauttia päivästä siskonsa kanssa.


8 kommenttia:

 1. Kävin Skotlannissa huhtikuun lopussa ja ihastuin oitis. Stirlingin linnassa haluaisin käydä ja Ylämailla, mutta tällä kertaa ne jäi väliin - tosin hyvä niin, sillä nyt on syitä mennä uudestaan ;) Ihanan söpöjä nuo karvakasat laitumella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skotlannista on vaikeaa olla tykkäämättä :) Teillä oli hieno postaus Edinburghista!

   Poista
 2. Nuo Skotlannin maisemat on sitten upeita! Me suunniteltiin myös Skotlannin matkaa tälle kesälle, mutta toukokuun lumisateet saivat meidät vaihtamaan suunnitelmat lämpimämpään kohteeseen ja lähdetään Kreikkaan. Viskitislaamoilla olisi kyllä ihanaa käydä. Nyt täytyy sitten vierailla Kreikan viinitiloilla siitä edestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinitilat ovat varmasti oikein hyvä vaihtoehto :) Sää kun ei tuolla taida oikein koskaan olla takuuvarmasti hyvä.

   Poista
 3. Ikävää, että olit kipeänä tuon kiertoajelun aikana! Ehkä se viski olisi auttanut... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä pitäisi opetella juomaan hätätilanteita varten :)

   Poista
 4. Olen viettänyt muinoin joulun Skotlannissa ja parhaiten maasta jäi mieleen jännittävä, hämyinen tunnelma, joka tuntui leijailevan kaikkialla. Ja nuo linnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta ja erilaiselta kokemukselta :)

   Poista