torstai 6. heinäkuuta 2017

Keski-Suomen roadtrip

Joskus sattumista ja hetken mielijohteista putkahtaa idea pikamatkaan ja äkkiäkös siihen ympärille saa sitten vaikka mitä kivaa suunniteltua. Meidän matkakohteeksi osui heinäkuun alussa Jyväskylä ja siellä oli tarkoitus viettää yksi yö sekä työpäivä. Tuoreessa muistissa oli vielä Scenic Road Huntersien mainio blogikirjoitus Päijänteen maisematiestä, joka jäi omalle listalle odottamaan toteuttamista.


Aikataulusta tehtiin siis menomatkan osalta hieman löysempi, jotta ehdimme ajamaan Helsingistä tämän Päijänteen vierustaa kulkevan kauniin reitin. Miika oli blogikirjoituksessaan kuvannut reitin ja sen kohokohdat niin tarkasti, etten juuri löydä mitään täydennettävää. Voin vain nyökytellä täältä näppäimistön takaa olevani täysin samaa mieltä. Vaikka menomatkalla satoi aika paljon ja osa silloista oli remontissa, olivat maisemat silti mitä hienoimmat. Kappale kauneinta Suomea järvien, metsien ja jylhien harjumaisemien keskellä.

Ilkka plays Pokémon all over the world

Saavuimme illaksi Jyväskylään, jossa majapaikaksemme osui Sauna Apartment. Kerron lisää toisessa postauksessa tästä mielenkiintoisesta majapaikasta, jossa viihdyimme oikein hyvin.

Työpäivän jälkeen otimme suunnaksi Jyväskylän Pannukakkutalon. Tutustuimme tähän ketjuun Levillä muutama vuosi takaperin ja jäimme totaalisesti koukkuun näihin herkullisiin pannukakkuihin. Meidän iloksemme myös Pluto oli tervetullut ravintolaan ja saimme varattua meille täydellisesti sopivan nurkkauksen, jossa emme olisi muiden asiakkaiden tiellä.


Kinuskikastiketta, valkosuklaata, mustikoita, jäätelä ja kermavaahtoa.. nam

Valkosuklaata, mustikoita, mansikoita, jäätelä ja kermavaahtoa
Masut täynnä herkullisia pannukakkuja ja mielet iloisina suuntasimme auton nokan kohti Virtoja, jossa asuu Pluton lajitoveri. Reitille meillä ei ollut suurempia suunnitelmia. Valitsimme suorimman tien, joka kulki mm. Petäjäveden sekä Keuruun ohi. Ilkalle reitti oli ennestään tuttu, joten hän ehdotti, että pysähtyisimme Petäjäveden vanhalle kirkolle, josta kerrotaan nettisivuilla näin: "Petäjäveden vanha kirkko on merkitty UNESCO:n maailmanperintöluetteloon pohjoismaisen puukirkkoarkkitehtuurin ja hirsirakentamistaidon pitkän perinteen edustajana."

Kirkko oli tosi upea ja kävimme vuorotellen nopeasti sisällä ihastelemassa tätä vanhaa kaunista rakennusta. Huomasin vasta jälkikäteen nettisivuilta, että kirkkoon olisi ollut pääsymaksu. Tämä meni kyllä sen kahden minuutin pyörähdyksen aikana totaalisen ohi, syvät pahoittelut. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää itsensä vierailemasta tällä hienolla kirkolla tämän blogipostauksen kautta ja tukee pääsymaksun myötä kirkon toimintaa.

Plutoa viihdyttivät ulkona 10-viikkoinen mäyräkoiranpentu Naku... 

..sekä aitauksessa määkivät lampaat.Jos oli Päijänteen maisematie hieno, niin ei reitti Jyväskylästä Virroillekaan ollut yhtään hullumpi. Erityisesti Keuruun kohdalla maisemat olivat kerta kaikkiaan upeat! Asfalttia uusittiin parhaillaan ja tie oli sen myötä erinomaisessa kunnossa. Aikataulusyistä emme pysähdelleet reitillä kuvaamaan maisemia enempää, sillä meillä oli kiire tapaamaan tätä ihanaa pikkukaveria.Virroilta lähtiessämme saimme vinkin ajaa tietä numero 66 Orivedelle ja se osoittautuikin oikein hienoksi reittivalinnaksi. Saimme ajella aika rauhassa lähes koko matkan. Ruoveden jälkeen näkymät olivat niin hienot, että oli pakko heittää u-käännös ja palata takaisin Kautunvuolteen sillalle kuvaamaan. Saimme tallennettua tuon uskomattoman kauniin ja tyynen hetken myös kuviin.

Kyllä Suomessa on vaan hienoja paikkoja ja kesällä ne näyttävät erityisen kauniilta. Jos siis päädyt vierailemaan Keski-Suomessa jossain Jyväskylän tai Virtojen tienoilla, niin kannattaa valita pienempiä teitä perinteisten moottoriteiden sijaan.


10 kommenttia:

 1. ihania kuvia :) ja mukava oli näin keski-suomalaisena lueskella! pannukakkutalo on kyllä ihan ykkönen :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli, kiva kun tykkäsit! Me kovasti odotellaan Helsinkiin omaa Pannukakkutaloa :)

   Poista
 2. Ihana reitti, kyllä Suomessakin on paljon nähtävää! Itselläni on ollut pitkään tarkoitus käydä tuolla Petäjäveden kirkossa. Ja täällä ollaan myös ihastuttu Levillä pannukakkuravintolan antimiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leville kuulemma tulee taas ensi talveksi ravintola. Mä niin nautin after ski:ni pannukakkujen muodossa :D

   Poista
 3. Suomi on kyllä kaunis kesällä monella alueella. Upeita järvikuvia :) Ja pannaritalo on ihan ässä! Niin hyvää, Oulussa ja Jyväskylässä nautittu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että säkin olet päässyt nauttimaan herkullisista pannareista :)

   Poista
 4. Noillakin kulmilla kurvailimme juuri eilen päättyneellä kesän roadtripillämme Espoosta Ouluun ja takaisin.
  Petäjäveden kirkolla kävimme. Ja Puolakassa, sekin suht lähellä Jyväskylää, kiipeämässä Oravivuorelle, joka on osa Struven ketjua ja sekin siis Unesco-kohde Suomessa, yksi niistä seitsemästä (tai osa siitä, sillä Struven ketjun osia on useammassa paikassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että olitte menneet osittain samoja reittejä. Pitää käydä vielä lukemassa teidän matkajutut ja jossain kohtaa kerätä nuo loputkin Suomen Unesco-kohteet pois listalta :)

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä, etenkin tuon pannukakkutalon laitan muistiin! Jyväskylän keskustassa kannattaa käydä muuten myös Toivolan vanhalla pihalla: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/12/05/toivolan-vanha-piha/

  VastaaPoista