tiistai 4. heinäkuuta 2017

Lasinen liukumäki pilvenpiirtäjässäLos Angelesin harvat pilvenpiirtäjät löytyvät Downtownin alueelta. Olimme lukeneet etukäteen, että U.S. Bank Toweriin oli avattu kesällä 2016 lasinen liukumäki, joka oli rakennettu pilvenpiirtäjän ulkoseinälle. Yllättäen tätä erikoisuutta piti päästä testaamaan, joten laitoimme toiseksi viimeisenä Losi-päivänä navigaattoriin osoitteen talteen ja otimme suunnaksia Downtownin. Osuimme paikalle sunnuntaina, joten kaduilla oli aika hiljaista. Parkkihalleja oli runsaasti lähistöllä ja U.S. Bank Towerin yleisölle tarkoitetun hallin parkkimaksu kuitataan tornissa.Lippu pilvenpiirtäjän huipulle maksoi noin 20 dollaria ja liukumäkielämys lisäksi 8 dollaria. Menimme läpi turvatarkastuksesta. Ylös oli kiellettyä viedä mm. sytyttimiä, joten ne sai jättää säilytykseen vierailun ajaksi.Tornista avautuivat upeat näkymät Los Angelesin ylle ja Oscar-gaalan vuoksi taivaalla näkyi poikkeuksellisen paljon helikoptereita sekä ilmalaiva. Sateen uhka oli myös ilmassa, mutta lopulta se jäi onneksi muutamaan pisaraan.Kiertelimme 360-näköalatasanteen ympäri tornin sisäpuolella ja kävimme katsomassa liukumäen alastulokohdan sekä parhaat kuvauspaikat. Sen jälkeen Ilkka jäi kuvauspaikalle ja minä siirryin ylempään kerrokseen liukumäen suulle. Jonossa oli vain pari henkilöä ennen minua, joten siinä ei kauaa ehtinyt tuumailemaan tai jännittämään. Henkilökunta asetti maton liukumäen suulle, kuten Linnanmäen Vekkulassa ja laskemaan sai lähteä omaan tahtiin. Huutelin vielä Ilkalle, että onko kamera valmiina ja sitten menoksi. Lasku kesti vain muutamia sekunteja, eikä siinä ihan kamalasti ehtinyt maisemia fiilistelemään. Sen verran lujaksi vauhti äityi, että liu’uin ensin kohti sivuseinämää, jonka jälkeen laskeuduin vauhdilla alhaalla olleelle matolle. Hurjan hauskaa!


Jos sinulla on enemmän aikaa ja haluat yhdistää samalle suunnalle muita suosittuja kohteita, lähistöltä löytyvät mm. Koreatown, Echo Park ja Lacma.


21 kommenttia:

 1. Todella hauska idea tuo liukumäki �� Ja tosiaan ideana ehkä vielä parempi kuin todellisuudessa ���� saahan siitä hienot kuvat ja kiva että on erilaisia elämyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mikä on korkealla, mutta kohtuullisen turvallisesti toteutettavissa, kiinnostaa (Katria) :)

   Poista
 2. Hui! Kuulostaa tosi hurjalta tuo liukumäki - siis se, että se on lasia ja pilvenpiirtäjässä. Mutta pakkohan sellainen olisi laskea, jos olisi paikan päällä. Jäisi harmittamaan, jos ei testaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa paljon hurjemmalta kuin mitä on, testauksen arvoinen kyllä :)

   Poista
 3. Aika kallista lystiä, jos muutaman sekunnin kyydistä täytyy maksaa 8 dollaria lisää sisäänpääsylipun päälle! Mutta olisihan se varmasti aika hauska elämys - ainakin jos tykkää liukumäistä. Mä olen niin arkajalka, että saattaisi jäädä väliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle toimivat kaikki liukumäet ja ziplinet, mitä korkeammalla, sitä hauskempaa :)

   Poista
 4. Hauska liukumäki! En kyllä itselleni pyllymäestä viitsisi noin paljoa maksaa, mutta jos vaikka matkakumppani haluaisi kokea, niin mikäs siinä! : D ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tosin kahdeksan taalaa tuntui varsin pieneltä summalta kaiken muun törsäilyn ohella :)

   Poista
 5. Ohoh, oispa aika hurja edes vähän korkeanpaikankammosta kärsivälle! Voisinpa itse kuvitella kerran käyväni. Toivottavasti turvallisuusnäkökulmat riittävästi huomioitu...
  Merja /Runway - Kiitoradalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän.. Lainaus tuolta IS:n artikkelista: US Bank Towerin omistavan kiinteistöyhtiö OUE Americasin varapääjohtajan John Gamboan mukaan liukumäki on suunniteltu kestämään hurrikaanin voimalla puhaltavat tuulet. Se on hänen mukaansa niin vahva, että ”kaksi sinivalasta voisi roikkua siinä eikä se pettäisi”.

   Poista
 6. No huh! Aika jänskä paikka. Nämä liukumäet tuntuu olevan nyt suosiossa täällä liike-elämässä. Meillä Googlella myös oli useita joita laskemalla sitten pääsi rakennuksen alakertaan. Mutta ne ei toki olleet tuollaisella maisemalla! Hauskaa että tämä on myös yleisölle avoin mutta aikamoista hintaa pitävät. Ehkäpä ensi kerralla Losissa ollessa täytyy harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahti-idea, pitääpä ehdottaa omallekin työpaikalle! Puolapuut, riippukeinuja, tavallisia keinuja ja kaikenlaisia muita hauskoja hengailupisteitä meillä jo onkin toimistolla.

   Poista
 7. Kieltämättä hauska. Varmasti maailman nopein tapa menettää $28 eli en ehkä itse menisi. Tarttis olla vähän hurjempi, että rupeaisi kiinnostamaan minua. Los Angelesin downtownin kaduilla on aina hiljaista ja melkein autiotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Las Vegasista löytyy sitten pykälää hurjempia elämyksiä ainakin Stratospheren huipulta :)

   Poista
 8. Huh, varmasti aika hurja kokemus! En tiedä uskaltaisinko itse tuota laskea, vaikka mäki ei tainnutkaan olla kovin pitkä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan hujauksessa ohi, suosittelen testaamaan :)

   Poista
 9. Onpa hauska idea! Tiedä sitten uskaltaisinko itse laskea, kun jotenkin olen muuttunut iän myötä aikaimoiseksi arkajalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua pelotti enemmän noiden reissujen lasketteluhisseissä, kun niissä ei ollut turvakaaria. Tuossa sentään lasia ympärillä ja putoamisvaara aika olematon :)

   Poista
 10. Korkeanpaikankammoisen unelmakohde, mutta menisin taatusti! Hauska idea :-) Muutenkin kiva katsella Losia yläilmoista ja omasta reissusta sinne on jo turhan pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Se on kyllä upea kaupunki, menisin itsekin koska vaan uudelleen.

   Poista
 11. Yay! Olipa mukava lukea tämä postaus näin jälkijunassa ja itse juuri tuolla käyneenä. En itse kuvailisi liukumäki kokemusta hurjan hauskaksi, mutta silleen sopivan hulluksi ja mukavaksi. Siistiä oli kyllä voittaa pelkonsa ja uskaltautua ylipäätänsä koko mäkeen. Oih Los Angeles, pääsispä takas!

  VastaaPoista