30.7.2017

New Yorkin parhaat nähtävyydet

New York on upea kaupunki, jossa riittää nähtävää valtavasti. Tässä niistä suosituimmat, jotka todennäköisesti jokainen kaupunkiin suuntaava tietää jo etukäteen uutisten tai televisiosarjojen kautta. 


Empire State Building

Listan ykkösenä on tietysti Empire State Building. Tätä maailman kuuluisinta pilvenpiirtäjää ei varmaan tarvitse tarkemmin esitellä. Mutta nämä maisemat sieltä *voi huokaus*. Kannattaa mennä. On jokaisen dollarin väärti. Jos et halua kilpailla kaidepaikoista, ajoita vierailusi aikaiseen aamupäivään tai vähän ennen sulkemisaikaa. Varaa kuitenkin aikaa hyvin, sillä katseltavaa riittää.

Tammikuussa täällä oli todella tuulista ja vaikka pakkasta oli vain muutama aste, se tuntui tuolla ylhäällä hyvin kylmältä. Pilvenpiirtäjä myös hieman heilui tuulen voimasta, joka sai myös tämän ei-korkeanpaikankammoisen säpsähtämään. Meistä se vähän enemmän kammoinen ihaili maisemia pääosin tukevampiin seinärakenteisiin liimautuneena. Minun tehtäväksi jäi vakuutella, että ei tämä rakennus heilu yhtään, kuvittelet vaan..Flatiron Building

Asuintalo osoitteessa 432 Park Avenue, korkeutta 425,5 m

Chrysler Building ja taustalla Roosevelt Islandin ylittävä Ed Koch Queensboro Bridge

Keskellä Top of the Rock ja taustalla Central Park

Top of the Rock & Rockefeller Center

Luistelun jätimme suosiolla väliin, mutta upeat jouluvalot sekä -kuusi koristivat vielä aluetta vuoden vaihteen jälkeekin. Me suuntasimme ylös Top of the Rockin huipulle ihailemaan öistä kaupunkia. Samat saatesanat kuin Empire State Buildingiin, kannattaa käydä. Itse halusin nähdä kaupungin pilvenpiirtäjän huipulta sekä valoisalla, että pimeällä.Empire State Building iltavalaistuksessa


Central Park

Tämä puisto on ihan uskomattoman kaunis myös talvella, voin vaan kuvitella sen viherloiston kesällä tai värimaailman syksyllä. Vietimme täällä paljon aikaa useana eri päivänä. Puisto on sen verran suuri, että sitä ei saa kerralla haltuun ainakaan kävelemällä yhdessä päivässä. Saatat törmätä myös puistokummeihin, jotka rupattelevat mielellään kanssasi.Vapaudenpatsas

Tämä uljas patsas löytyy Manhattanin eteläkärjestä näkyvällä Liberty Islandilla. Ihan lähelle patsasta pääsee risteilemällä kyseiselle saarelle ja vierailemalla myös patsaan sisällä. Me otimme ilmaisen lautan Staten Islandille, jonka reitti kulkee Vapaudenpatsaan ohi. Lautalta pitää poistua St. Georgen satamassa ja kiertää terminaalissa takaisin lautalle lähtevien portille uudelleen. Sama lautta ei välttämättä kulje edestakaisin, joten sen(kin) takia tulee suorittaa tämä vaihto. Patsaan näet parhaiten päivällä ja voit ihailla sekä meno-, että paluumatkalla myös Manhattanin upeaa siluettia. Meille osui vielä ihan mukava auringonlasku bonuksena.


Brooklyn Bridge

Tämä upea silta kannattaa kävellä joko edestakaisin tai ainakin yhteen suuntaan. Me otimme taksikyydin Brooklyniin, jossa tarkoituksenamme oli vierailla Brooklyn Breweryllä, mutta se oli valitettavasti kiinni kyseisenä päivänä. Reissu ei onneksi mennyt hukkaan, kun palasimme takaisin kävellen tätä upeaa siltaa pitkin ja saimme ihailla samalla Manhattanin lukuisia rakennuksia.
911 muistomerkki

Jos joku tapahtuma on piirtynyt tarkasti muistiin, niin se on ollut kaksoistornien sortuminen. Vaikka tapahtumaa tuli seurattua paljon uutisista, on todella vaikea käsittää, miten kaksi pilvenpiirtäjää voi vaan sortua vieden mukanaan niin paljon ihmishenkiä.

Tummasta graniitista tehdyt vesialtaat olivat vaikuttava näky. Muistomerkkejä reunustivat pronssiset kaiteet, joihin oli kaiverrettu kaikkien 2983:n onnettomuudessa menehtyneiden nimet. Monissa nimistä oli ruusuja, jotka muistuttivat kyseisen henkilön syntymäpäivästä.
Oletko jo lukenut toisen tätä reissua käsitelleen juttumme High Linesta ja Carrien kotikadusta?

24 kommenttia:

 1. Hei mekin oltiin tammikuussa New Yorkissa. Silloin kyllä oli kova lumimyräkkä ja -15 ensimmäisinä päivinä. Lähtöpäivänä oli +16. Meillä on muuten samanlaiset suosikkikohteetkin (ohessa minun suosituksia: https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2017/01/30/ensikertalaisen-new-york-must-see-osa2/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän reissu osui alkuvuodelle 2015. Silloin ei onneksi ollut lunta, mutta välillä tosi kylmä tuuli. Aurinkoa riitti lähes joka päivälle. Kävin lukemassa blogijuttusi, samoilla huudeilla ollaan pyöritty :)

   Poista
 2. Minä haluaisin käydä New Yorkissa joko syksyllä tai sitten ihan joulu alla. Voin vain kuvitella, kuinka mieletön joulufiilis tuolla tulisi! :) Ja luistelemassa pitäisi tietenkin käydä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluhulinaa oli kyllä hieno fiilistellä siellä, erityisesti tämä Saks-tavaratalon valoshow oli huikea: https://www.youtube.com/watch?v=Y0VS7HZtgFc

   Poista
 3. Ooh, NYC on vaan niin ❤! Voisin mennä sinne aina vaan ja koska vaan uudestaan. Väkisin myös kaupunkiin rakastuneena vertaan helposti muita kaupunkeja siihen! Ja se ei ehkä aina ole niille muille ihan reilua. Samat nk pakolliset nähtävyydet nostaisin minäkin ja ehkä niistä lisäksi vielä Times Squaren ja eteläkärjen finanssidistriktin. Ja sitten ne lukuisat aivan ihanat erilaiset kaupunginosat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan omaa luokkaansa, olen täysin samaa mieltä ja menisin koska vaan uudelleen :) Vielä jäi 1-2 postaukseen materiaalia, ihania paikkoja kaupunki tulvillaan!

   Poista
 4. Itsekin pääsin pari vuotta sitten nauttimaan talvisesta New Yorkista! Kaikki samat pakolliset nähtävyydet tuli katsottua Vapauden patsasta lukuun ottamatta. Kyllä New York on ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tästä ei voi olla eri mieltä :)

   Poista
 5. Hauskaa, että oli myös toinen postaus Nykistä tämän viikon striimissä. Mä jätin Empire State Buildingin ensi kertaan. Ei hullumman näköistä talvellakaan. Mulle jäi haaveeksi luistelu Rockefeller Centerissä. Satuitko katsomaan/muistamaan mitä se maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma :) Me ei käyty luistelemassa, mutta Google tiesi kertoa hinnaksi jotain tämä suuntaista: When: October 8 to April. Price: Adults $25–$32, kids 10 and under $15; skate rental $12.

   Poista
 6. En oo ikinä New Yorkissa käynyt, mutta toivottavasti joku päivän käyn :) Kivat perusvinkit matkaajalle :)

  VastaaPoista
 7. Olipas kiva lukea tällainen postaus, jossa oli koostettu nuo klassiset kohteet New Yorkista. Tuossa on listattu kaikki ne, joihin itsekin ehdottomasti menisin ensimmäisellä visiitilläni. Erityisesti Central Park kuulostaa aivan uskomattoman valtavalta, että varmasti itse eksyisin sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! Sama tunne tuli meillä siitä puistosta, mutta toisaalta sieltä näkyy aina ympärillä olevat talot, joten voi suunnilleen hahmottaa, että missä kohtaa seikkailee :)

   Poista
 8. New York on yksi mun lempikaupunkeja maailmassa, ja useasti on tullut jo käytyä. En kuitenkaan ole vielä ollut siellä joulun alla, se olisi kyllä upea kokemus, nähdä jenkkiläinen joulun odotus. Voin kuvitella että se on ihanan överiä. Samoja vinkkejä komppaan ensikertalaisille kuin sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä! Yksistään Macys-tavaratalossa olisi varmaan ollut ihan huikea joulutunnelma. Siellä jouluosastoa (kerrosta) oltiin jo purkamassa, kun me käytiin kiertelemässä.

   Poista
 9. Olipa kiva lukea näistä ihan perusnähtävyyksistä, mistä kukaan ei enää kirjoita. Toki siitä kaikesta muustakin on kiva lukea, mutta kun en ole koskaan käynyt New Yorkissa, en oikein tiennyt näistäkään juuri mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! Meillekin tämä oli ensimmäinen kerta, niin oltiin intoa täynnä ja tietysti haluttiin juuri nuo kaikki nähdä :)

   Poista
 10. New York on lempikaupunkini ja nämä kohteet kuuluvat ilman muuta siellä ensi kertaa vierailevalle. Itse asiassa näissä olen monessa ollut useita kertoja, joten tuttuja kyllä ja aina yhtä kivoja paikkoja vierailla :-) Jos ajattelisin, minne muuttaisin ulkomailla, niin New York olisi sellainen, missä haluaisin asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, en varmaan kyllästyisi ihailemaan pilvenpiirtäjiä tai keskuspuistoa. New York on suuresta koostaan huolimatta yllättävän kodikas ja sieltä löytyy kaupunginosia moneen makuun.

   Poista
 11. Teijalla tuossa yllä oli hyvä pointti nähtävyyksistä joista kukaan ei enää kirjoita, minustakin tämä oli kiva postaus.

  En ole koskaan Nykissä käynyt kun se ei yhtään nappaa, mutta olisihan se vähän "matkailullista yleissivistystä" joskus käväistä... Joulun alla olisi mieleinen ajankohta, ehkä hieman romanttisviritteinen kuva jouluisesta Nykistä romanttisista komedioista ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! Minultakin puuttuu noita "yleissivistyksellisiä" paikkoja kuten esim. Pariisi. Ehkä vielä joskus onnistutaan molemmat matkustamaan myös niihin, jotka eivät ole top-listan kärjessä :)

   Poista
 12. Hyviä vinkkejä New Yorkiin, kiitos! Kävin kohteessa itse ensimmäistä kertaa tänä keväänä, toivottavasti syksyllä vielä uudestaan! :) Brooklyn Bridge jäi omaksi suosikiksi so far!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! Tuohon kaupunkiin ei varmaan kyllästy ihan heti ja koluttavaa riittää useammallekin reissulle :)

   Poista