keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Rooman suosituimmat nähtävyydet


Rooma on meille yksi tärkeimmistä kaupungeista, jossa olemme yhdessä käyneet. Sieltä alkoi nimittäin aviotaipaleemme vuonna 2012. Tunnollisten turistien tavoin kiersimme vajaassa viikossa liudan pakollisia nähtävyyksiä, joita Roomassa riittää. Myös jäätelön ja pizzan kulutus oli reissun aikana huomattavasti normaalia korkeammalla.


Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee lähellä toisiaan, joten kävely on paras keino ottaa kaupunki haltuun. Liikenne on jokseenkin kaoottista, joten itse en ainakaan uskaltaisi autoilla Roomassa. Ensikertalaisena kartta oli kovassa käytössä, sillä katuverkosto ei ollut ihan selkein mahdollinen. Onneksi lomalla on aikaa myös eksyä.
Tässä suosikkipaikkojamme:

Vatikaani


Asuimme muutaman korttelin päässä Vatikaanista, joten siitä tuli kävelyä ohi lähes päivittäin. Hääpäivämme vietimme kierrellen Pietarinkirkossa ja Sikstuksen kappelissa. Paavia ei näkynyt tällä reissulla, mutta yksi kirkonmies saatiin tallennettua kuviin.
Pantheon

Yksi omista suosikkirakennuksistani oli ehdottomasti Pantheon. Kupoli syvennyksineen ja kattoikkunoineen oli vaan käsittämättömän hieno. Samalla saa vaan ihmetellä, että millä ihmeellä siihen aikaan on saatu rakennettua jotain tuollaista.

Colosseum

Yksi suosituimmista nähtävyyksistä Roomassa on antiikin aikainen amfiteatteri Colosseum. Suosiota ei voinut olla huomaamatta, sillä jonot Colosseumiin olivat pitkät ja sen ympärillä oli jos jonkinlaista kaupustelijaa ja esiintyjää


Espanjalaiset portaat

Toinen paikka, jossa seurasta ei ollut puutetta, olivat Espanjalaiset portaat. Niiden edustalta löytyi laivanmuotoinen suihkulähde. Suihkulähteitä muuten löytyy ihan joka aukiolta ja jos ei löydy, niin sitten siellä on patsas.


Patsas

Suihkulähde

Patsas

Suihkulähde.. no ei sentään, näissä sai täyttää vesipullon
Patsas

Suihkulähde

Fontana di Trevi

Valkoisena hohtava talon korkuinen suihkulähde oli kieltämättä upea! Jos haet turistiryysistä, niin täältä sitä löytyy roppakaupalla, kun kaikki muutkin ovat saapuneet ihailemaan juuri tätä huikean hienoa suihkulähdettä.Castel Sant’Angelo

Tähän mausoleumiin emme tutustuneet tarkemmin, mutta reittimme majapaikkaan vei joka ilta sinne johtavan kauniin sillan lähettyviltä. Esiintyviä artisteja oli runsaasti sillalla. Meidän suosikkimme oli muovikanistereista instrumenttinsa kasannut alla olevan kuvan rumpalipoika.Forum Romanum

Täällä oli monenlaisia kivenmöhkäleitä ihmeteltäväksi. Ikää käsittämättömän paljon ja osa niistä silti niin hienoja, että ymmärrys ei taas meinannut riittää. Roomassahan on jatkuvasti kaivauksia menossa ja rakennusprojektit seisovat, kun maan alta löytyy aina vaan uusia ja uusia säilytettäviä kohteita.

Lähes jokaisessa Rooman oppaassa lukee, että Trasteveren kaupunginosassa voit kokea aitoa roomalaistunnelmaa. Ehkä niin on, mutta väitän, että kyllä se koko kaupunki on täynnä tunnelmaa. Kävimme kuitenkin myös Trasteveressa ja sieltä löytyi erittäin kauniita kirkkoja sekä mukavia pikkukatuja.Yksi hyytävimmistä vierailukohteistamme oli kapusiinimunkkien hautakammio, jota koristi 4000 munkin luurangot. Paikka oli kaikessa karmeudessaan hyvin kaunis ja koristeellinen. Valokuvaus tässä paikassa oli valitettavasti kiellettyä, mutta jotain esimakua saat Google-haulla "Cripta dei Frati Cappuccini".
Käy lukemassa myös koiramaisen reissumme kirjoitus Bolognan viinitarhoilta.

Kurkkaa myös Milja Köpsin mainio opas Roomaan

12 kommenttia:

 1. Paljon näkemistä on jo tuossa! Haluaisin itsekin kovasti käydä Roomassa, joka on vielä uusi tuttavuus. Asun nyt Maltalla ja täältä saa lentoja välillä 15 e suuntaansa, mutta kyllähän siellä paikan päällä sitten menee rahaa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla ei olisi pitkä tai kallis lentomatka ainakaan. Kyllä tuo on käymisen arvoinen paikka. Tietty, jos saa valita ajankohdan, niin itse ainakin välttelisin suosituimpia kesäkuukausia, voi alkaa ahdistamaan väenpaljoudessa.

   Poista
 2. Hyvä tiivistys nähtävyyksistä, varmaan vaikea valita sadoista kohteista! En ymmärrä miten en ole käynyt vielä Roomassa, etenkin kun opiskelin yliopistossa asti latinaakin... O _ O Noloa. ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Upeita kirkkoja ja muita rakennuksia siellä on tosiaan ihan loputtomiin asti. Vielä ehdit varmasti joku päivä vierailemaan Roomassa :)

   Poista
 3. Roomassa on ihan parasta se tunnelma pienillä aukioilla ja elämänmenon seuraaminen vaikkapa kahvikupposen äärellä. Ruuhkaahan kaupungissa riittää ympäri vuoden ja liikenne on... noh mitä on... :) Mutta muuten kaupunki on hieno yhdistelmä suurta ulkoilmamuseota ja kaupunkilaisten olohuonetta.

  Vatikaani & Pietarinkirkko ovat todella vaikuttavat mutta näistä minulle läheisin on Fontana di Trevi, jonka äärellä aikanaan kihlauduimme. Kiva kuulla, että Teillä Rooma liittyy aviotaipaleen alkuun!

  , jotka ovat kuin museo, taidenäyttely ja olohuone yhdistettynä, vaikkakin ruuhkaa ajoittain riittää.
  Fontana di Trevi on itselle näistä se läheisin, sillä kihlauduimme siellä aikanaan. Vatikaani vuorostaan on todella vaikuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, kommentin loppuun tuli jutut aivan tuplana rivityksen nielaistua osan näkyviltä! Tätä se teettää, kun ympärillä on hälinää :D

   Poista
  2. Kiitos viestistä! Onpas kaunis kihlapaikka ollut teillä :) Ruuhkainen olohuone on aika hyvin sanottu!

   Poista
 4. Castel Sant'Angelo on näkemättä, muut saatiin mahdutettua neljään päivään Roomassa muutama vuosi sitten. Turisteja riitti tungokseen asti joten parasta on se, kun ei kiirehdi, ottaa rennosti ja keskittyy nähtävyyksien ohella siihen olennaiseen eli syömiseen :) Nimimerkillä Olihan se Colosseum ihan hieno, mutta ne aperitivot Trasteveressä omnomnom....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :D Me tankattiin jäätelöä niin, että jaksoi nähtävyyksiä kahlata. Hyvistä ruokapaikoistakaan ei tosiaan ollut pulaa.

   Poista
 5. Ihana paluu Roomaan! :) Musta oli ihana haahuilla pitkin Rooman katuja ja käydä nähtävyyksissä! :) Tunnelmaa oli jokapuolella ja nähtävää riittäisi toisellekin kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä! Samaa mieltä, nähtävä ei tuosta kaupungista lopu :)

   Poista
 6. Me käytiin viime reissilla Castel Sant’Angelossa sisällä kun haluttiin nähdä jotain uutta tuttujen nähtävyyksien sijaan. Se oli ihan kiva, parissa tunnissa kierretty linna, jonka ylimmästä kerroksesta oli upeat näkymät yli Roomaan. Kapusiinimunkkien luurankoja piti mennä myös katsomaan, mutta se sitten ajan puutteen vuoksi jäi näkemättä, harmi!

  VastaaPoista