lauantai 16. joulukuuta 2017

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella

Kummitusjahdissa Queen Mary -aluksella

Los Angelesissa on ihan valtavasti majoitusvaihtoehtoja. Majoitus kannattaakin valita pitkät välimatkat ja omat kiinnostuksen kohteet huomioiden. Vietimme keväällä 2017 noin viikon Losissa ja meille oli selvää, että majoitumme kahdessa eri paikassa eri puolilla kaupunkia. Yksi toiveista oli löytää majoitus mahdollisimman läheltä rantaa ja ehkä hieman erikoisempi sellainen. Titanic-elokuvan suurelle fanille Queen Mary -laiva oli huippulöytö.Long Beach sijaitsee noin 40 kilometriä Los Angelesin kaupungista etetelään. Se on Kalifornian osavaltion viidenneksi suurin kaupunki ja siellä sijaitsee koko Yhdysvaltojen toiseksi vilkkain merisatama. Sinne on ankkuroitu myös RMS Queen Mary, joka toimii nykyisin hotelli-, museo- ja ravintolalaivana. Laivalla on pitkä ja vaiherikas historia ja se liikennöi aina vuoteen 1967 saakka.


Me valitsimme tämän majapaikan ensimmäiseksi kohteeksemme Losissa. Reippaasti myöhässä olleen menolennon vuoksi missasimme valitettavasti ensimmäisen yön kolmesta ja jouduimme odottelemaan huonettamme hyttiämme jonkun tovin, kun vihdoin pääsimme perille melkein kahden vuorokauden matkustamisen jälkeen.


Jäätävästä väsymyksestä huolimatta laiva teki meihin heti vaikutuksen! Upeat pitkät käytävät, kirjavat kokolattiamatot ja seinien puuverhoilut loivat kodikkaan, mutta samalla arvokkaan tunnelman laivaan. Pakolliset turvallisuuteen liittyvät tekijät, valaisimet ja kaiteet täydensivät sisustusta huomaamattomasti, alkuperäistä ilmettä kunnioittaen.

Laivan "sheer", eli rungon kaareutuminen näkyy hyvin hyttikäytävillä
Hyteissä oli paljon yksityiskohtia ja niiden ihmettelyyn meni tovi jos toinenkin. Tutkimme ja ihastelimme vanhoja aarteita, jotka veivät meidät vuosikymmenien taakse miettimään, miten risteilyt ovat silloin sujuneet. Nyt oltiin vähän erilaisella laivalla kuin vaikkapa Viking Linen Cinderella.

Sängyt olivat eri puolilla huonetta, joten aamuyöllä kun heräsimme jet lagin kourissa, vilkutimme kännyköillä toisillemme merkiksi, että olemme molemmat hereillä. Jos muuten kaipaat ideoita, mitä tehdä aamuyöllä Losissa, niin hyppää vaikka autoon ja ajele Runyon Canyon Parkiin aamulenkille.
Kokemukset laivan ravintola- ja myymälätarjonnasta jäivät meidän osalta aika ohuiksi. Varmaan osittain jetlagin ja muiden menojen vuoksi emme vaan osuneet oikeaan aikaan niihin. Yhtenä aamuna löysimme myymälän, josta sai kahvia, sipsejä ja aamupalaa. Hinnat olivat aika korkeat tarjontaan nähden, mutta lähettyvillä ei ollut muitakaan ravintoloita, joten päädyimme ostamaan vain pienet eväät sieltä, jotta jaksoimme siirtyä kohti seuraavia seikkailuita.


Meillä oli jo etukäteen tiedossa, että laivalla järjestetään kummituskierroksia. Olisi saattanut olla hyvä idea nukkua yön yli, mutta niin vaan löysimme itsemme jo saman päivän aikana varaamasta lippuja kierrokselle. Kierroksia järjestetään useita kertoja päivässä ja saimme ohjeet saapua tapaamispaikkaan tiettyyn kellonaikaan.


Tämä mystinen tuoli liittyi erään huoneen tarinaan

Kierros oli todella mielenkiintoinen, jos joku aikoo sellaiselle lähteä, niin en spoilaa liikaa yksityiskohtia. Meitä kierrätettiin ympäri laivaa, myös sellaisiin tiloihin, joihin ei omatoimisesti pääse tutustumaan. Jokaiseen tilaan pysähdyttiin hetkeksi ja opas kertoi meille kiehtovia tarinoita laivan historiasta sekä henkilöistä, joiden tiloissa huhuttiin edelleen kummittelevan. Kierroksen päätteeksi saimme vielä kiertää läpi konehuoneessa sekä museossa, jotka olivat nekin tutustumisen arvoisia.
Mutta se mielenkiintoisin kysymys vielä - näimmekö tai koimmeko jotain paranormaalia laivalla vierailumme aikana?
- Henkilökohtaisesti olin niin väsynyt, että vaikka kummitukset olisivat tulleet pitämään bileet huoneeseemme, en olisi varmaan niitä havainnut.

Kannattaako tänne mennä? Ehdottomasti, jos puitteet näyttävät siltä, että niissä viihtyisi ja kummitusjahti kiinnostaa. Meille osui todella hiljainen hytti ja käytävä, joten saimme levätä univajeet rauhassa pois. Tänne pääsee myös bussilla, mutta auto on ehdottoman kätevä. Parkkitilaa on hyvin laivan edustalla. Hyvällä tuurilla voit bongata myös pesukarhun.Sijainti satama-alueella aiheuttaa lähistölle ruuhkia etenkin aamulla ja illalla, mutta moottoritielle (710) pääsee liittymään helposti. Lähistöllä, automatkan päässä on paljon kauppoja ja muutakin nähtävää. En viettäisi koko Losin lomaa täällä, koska matkaa esim. Hollywoodiin on se 50 kilometriä suuntaansa. Lähistöllä olleeseen Palos Verdesin alueeseen emme ehtineet tutustua, mutta se vaikutti mielenkiintoiselta.

Oletko jo lukenut aiemmat kirjoituksemme Los Angelesista?

21 kommenttia:

 1. Hauska idea yöpyä laivassa. Noita laivahotelleja on siellä täällä maailmalla, mutta en ole koskaan onnistunut saamaan hyttiä sellaisesta. Ilmeisen haluttuja juuri tällaiset, joilla on mielenkiintoinen historia. Osahan on tasoltaa huonompia kuin hostellit, joten ne eivät ole olleet vaihtoehtona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehtiin hyvissä ajoin varaus ja uskoisin, että sillä keinolla on hyvät mahdollisuudet saada hytti. Meille tärkeintä oli lämmin ja pehmeä yösija, se toteutui ja bonuksena ei muutenkaan hassumpi paikka.

   Poista
 2. Enpä olisi kyllä osannut ajatella tälläistä majoitusta Losissa. Mitä kautta löysitte tämän? Me ollaan oltu niin monella risteilyllä, että varmaan vaan odotettaisiin kokoajan, että koska laiva lähtee liikkeelle. :D Kätevää, jos autonkin saa hyvin parkkiin laivan edustalle. Ei huono vaihtoehto varmasti ollenkaan. Queen Mary on kuitenkin aika legendaarinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa tämä taisi tulla vastaan Los Angelesin opaskirjasta, jonka kahlasin kannesta kanteen hyvissä ajoin ennen matkaa. Himomatkaaja-Heidi kirjoitteli laivasta myös juuri ennen reissuamme: http://www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2017/02/06/rms-queen-mary-long-beach/

   Tämä oli nyt tällainen köyhän miehen ja naisen risteily samalla, ehkä parempikin tuon laivan kunto huomioiden, että pystyttiin satamassa :D

   Booking.comista pystyy muuten tekemään varaukset.

   Poista
 3. Eikä miten kiinnostava paikka! Jo pelkkä laivahotelli on sellainen, jonka haluaisin kokea ja kummituskierros tekee siihen ehdottomasti todella mielenkiintoisen lisän. Tänne on päästävä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Niin mekin :)

   Poista
 4. Me ollaan kerran oltu valmistujaisjuhlassa illallisella samaisella laivalla. Siihen kuului myös kierros laivassa. Täytyisikin varmaan joskus kaivella siitä kuvat ja kirjoitella juttu. Oli mielenkiintoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta laita juttua tulemaan, kiva lukea muidenkin kokemuksista tuolla.

   Poista
 5. Minun niin pitäisi asua tuolla, mutta eipä ole tullut mieleen, vaikka kaupungissa olen jo kahdesti käynyt. Vanhempani ovat nimittäin joskus 1950-luvulla ylittäneet Atlantin tuon kyydissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ihan mieletöntä! Teidän täytyy kyllä sitten ehdottomasti käydä fiilistelemässä tuolla myös :)

   Poista
 6. Onpas mielenkiintoinen yöpymispaikka! Mahtavan näköisiä nuo hytit. Tulipas tässä kiva vinkki taas, jos joskus tuonne päätyy, voisi itsekin majoittua tuonne.

  VastaaPoista
 7. Varmasti HIEMAN erilainen laivakokemus kuin nämä Itämeren risteilijät. Kummituskierrros kuulostaa mielenkiintoiselta, harmi, että lentojen takia menetitte yhden yön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella erilainen juu :) Kanssaristeilijät koostuivat hieman vanhemmasta väestä nopealla arviolla. Joku ihana aamiainen salonkitunnelmisssa olisi varmasti täydentänyt tuota kokemusta entisestään.

   Poista
 8. On teille löytynyt virkistävän erilainen majoitusvaihtoehto. Osasta kuvia tulee melkein identtinen vaikutelma tiettyihin Titanic-elokuvan kohtauskiin nähden. Meillä lapset on jostain syystä tosi kiinnostuneita Titanicista, joten tuo upposi heihin takuulla täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Titanic on ehkä paras elokuva ikinä, hyvä maku lapsilla :) Laivalta löytyy ihan hurjasti tutkittavaa kaiken ikäisille, varmasti viihtyisivät. Plus ne kummitukset tietysti!

   Poista
 9. Todella mielenkiintoinen hotelli. Olette saaneet otettua hienoja kuvia, vaikka kirjoititte jetlagin vaivanneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäinen päivä meni hieman koomassa tosiaan, mutta onneksi kivoissa puitteissa.

   Poista
 10. Harmi kun kerettiin varaamaan ja maksamaan majoitus Los Angelesista jo aikaisemmin. Tässä olisi ollut upea vaihtoehto, varsinkin kun toinen meistä on älytön Titanic fani..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsiläinen! Laivalle voi tehdä myös päivävierailun. Kannattaa selvittää maksaako laivaan pääsy jotain tai sitten näyttää pokkana vaan majoittujalta ja kävellä sisään hissiin, kuten me teimme, eikä kukaan kysellyt mitään. Laivalla sai kierrellä vapaasti sekä sisä-, että ulkokansilla. Kummituskävelyille myydään lippuja laivan sisällä olevalta toimistolta.

   Poista
 11. Hauska idea tosiaan yöpyä laivassa! Itse en ole yöpynyt kuin Amsterdamin Botelissa eli sellaisessa vaatimattomassa laivahotellissa. Siellä tosiaan ei ollut mitään virikkeitä, mutta kyllä siinäkin nukkui nuorempana. Tuollainen iso jahti sitä vastoin olisi aivan erilainen nukkumapaikka kierroksineen :-)

  VastaaPoista