torstai 8. helmikuuta 2018

Red Rock Canyon löytyy alle puolen tunnin ajomatkan päästä Las Vegasista

Red Rock Canyon valloitettu

Punaisia kallioita

Tiellä liikkuvia varoitellaan milloin milläkin liikennemerkillä, mutta harvemmin niissä näkyy kilpikonnia tai villihevosia. Las Vegasissa tämäkin on mahdollista. Keväällä 2017 toteutetulla huikealla Los Angeles - Las Vegas reissullamme pääsimme tutustumaan moniin upeisiin luontokohteisiin, mm. Grand Canyoniin, Death Valleyhyn ja löytyipä Vegasista laskettelurinnekin.

Kilpikonnavaara

Ystävämme veivät meidät Red Rock Canyoniin, joka löytyy alle puolen tunnin ajomatkan päästä Las Vegasin keskustasta noin 24 kilometrin päästä Stripiltä. Alue on intiaanien hallinnassa ja tuntui siltä, että aluetta valvotaan tarkkaan eikä sinne ole asiaa aukioloaikojen ulkopuolella. Vierailijoille ohjeistetaan myös tiukasti, miten lujaa alueella saa ajaa autolla ja roskaaminen on luonnollisesti ehdottomasti kiellettyä. Me ajoimme aluelle autoilla sisään porteista, jossa alueen pääsymaksu (7 dollaria/hlö vuonna 2017) myös maksetaan.

Kuvaustauko

Aavikkomaisemia

Luonnon taidetta

Stripin hotellit erottuvat hieman korkeampina

Aavikkoa ja kallioita

Ensimmäinen ja reitin ainoa rakennus, vierailukeskus tulee melkein heti vastaan suurine parkkipaikkoineen. Siellä on mahdollista käydä puuteroimassa nenää ennen tutustumista alueeseen. Aluetta kiertävä autotie on yksisuuntainen ja se on 21 kilometriä pitkä. Auto onkin polkupyörän ohella paras keino tutustua näihin upeisiin maisemiin.

Reitin varrella on paljon pysähtymispaikkoja, joissa voi jalkautua ottamaan valokuvia upeista punaisista kallioista. Jos oikein tarkkaan katseli, niin kallioiden seinustoilta saattoi erottaa kiipeilijöitä.

Kiipeilijän paratiisi

Kallion monet värisävyt

Paikallinen kaktus

Aavikkoa ja upeita maisemia

Komea kaktus

Kilpikonnista varoiteltiin useaan otteeseen ja reitin loppupuolella jalkauduimme tutkimaan maastoa, jos mekin törmäisimme näihin matelijoihin. Harmittavasti emme kuitenkaan kilpikonniin törmänneet, mutta aavikolla kasvoi upeita kaktuksia ja poluilla näkyneet kavioiden jäljet saivat meidät arvuuttelemaan, että vieläkö on villihevosia. Vai olikovatko kyseessä läheisen tallin ratsukot.

Varoituskyltti hevosista

Aavikon kasvillisuutta

Alueen kiertelyyn menee kuvaustaukojen pituudesta riippuen 1-3 tuntia. Tämä on mainio vaihtoehto tutustua aavikkoon ja upeisiin maisemiin Vegasin reissun yhteydessä. Alueelta lähtee myös vaellusreittejä, joita olisi ollut houkuttelevaa testata, mutta aikataulusyistä päädyimme autoilla toteutettuun omatoimiseen kierrokseen.

14 kommenttia:

 1. Olen menossa roadtrippailemaan ensi kesänä tuolle suunnalle, joten tämä oli hyvä vinkki. Meillä on melko tiukka aikataulu, joten esim. Death Valley on jätettävä välistä. Harmillista, mutta jospa pääsisi joskus uudestaan oikein ajan kanssa. Tämä olisi siinä mielessä varteenotettava, kun on niin lähellä Las Vegasia. Tiedätkö tarkemmin aukioloajoista? Olemme reissussa kesä-heinäkuun vaihteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Merja! Aukioloajat löytyvät täältä: http://www.redrockcanyonlv.org/contact-us/

   Lähiaikoina on tulossa postaus myös Death Valleystä, niin pääset vertailemaan :)

   Poista
 2. Melko karun näköistä! Kuulostaa kätevältä tuo etäisyys Vegasista. Ja joo, ei ole tullut koskaan nähtyä varoituskylttiä kilpikonnista! Tästä tuli tosin mieleen, että Australiassa Hunter Valleyssä moinen kyltti olisi kyllä ollut tarpeen, koska siellä kilppareita tepasteli keskellä tietä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä harmitti, kun ei varoituksista huolimatta nähty yhtään. Teillä kävi parempi onni! :)

   Poista
 3. Nuo punaiset kalliot on kyllä upeita! Juuri tuolla emme käyneet, mutta Arizonan puolella vastaavia näkyi paljon. Navajo-intiaanien mailla oli myös tien varsilla tiukat kiellot roskaamisesta. Hurjia sakkoja oli tarjolla, mutta sepä ei näyttänyt paljon pelottavan. Harvoin olen nähnyt yhtä roskaisia tienvarsia.

  Illinoisissa näimme tietä ylittävän kilpikonnan, mutta emme varoituskylttiä. Jo kaukaa katselimme, että mitäs se herra siellä heiluu tien poskessa baseball-mailan kanssa. Lähempänä kävi ilmi, että hän hätistelee kilpikonnaa turvaan pois tieltä. Matelija oli suunnasta eri mieltä. :) Toivottavasti tarina päättyi onnellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli todella siistiä, joka oli mahtava juttu! Jos jokainen oppisi korjaamaan omat roskansa, niin ongelmia ei olisi.

   Ihana kilpikonnan pelastaja! <3

   Poista
 4. Itse en ole ehtinyt parilla Las Vegasin reissulla vielä tuonne. Olen ne auton ikkunasta nähnyt, mutta lähempi tuntuma ja kävelyt siellä puuttuu. Paikkaa on niin paljon kehuttu, että seuraavalla Vegasin reissulla ilman muuta ohjelmaan! Aion silloin muutenkin keskittyä enemmän luontonähtävyyksiin, sillä ne on kyllä Jenkeissä huikeita ympäri maata :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Saat sitten raportoida, miltä paikka näytti. Hooverin pato kannattaa käydä myös tsekkaamassa, jos et vielä ole ehtinyt. Täytyy kaivella senkin kuvat jossain kohtaa kovalevyltä.

   Poista
 5. Hienon näköistä! Ensi kesänä ollaan menossa jenkkeihin road tripille mutta tuo Las Vegasin alue jää väkisinkin välistä kun suuntaamme Seattlesta Yellowstoneen. Olisi niin hienoa nähdä niitä kanjoni ja aavikkomaisemiakin.. mutta toisella kertaa. Tämä täytyy painaa mieleen sitä toista kertaa varten :) Ja kieltämättä, varoituskyltti kilpikonnista kuulostaa erikoiselta.. miten niitä edes elää tuollaisessa paikassa? Vähänpä minäkin kilpikonnista tiesin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Ihanalta kuulostaa teidän reissusuunnitelmat. Yellowstone on varmasti upea, samoin Seattle. En minäkään ensimmäiseksi ajatellut törmääväni kilpikonniin tai villihevosiin. Ennemminkin käärmeisiin ja kojootteihin.

   Poista
 6. Tämä juttu meni talteen! Noille suunnille on ollut reissua suunnitteilla, joten kiva lukea myös Red Rock Canyonista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mukavaa reissun suunnittelua :)

   Poista
 7. Las Vegasin ympäristössä olisi ollut monia kiinnostavia luontokohteita, tämän sijaan harkittiin Death Valleyta ja Valley of Fireä, mutta molemmat jäi nyt väliin - uima-altaalla chillailu vei tällä kertaa voiton. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus chillailukin on paikallaan :) Huomasitko muuten uusimman stoorin Death Valleystä? Pääset ainakin virtuaalikierrokselle sitä kautta :)

   Poista