3.8.2018

Yksi yö Savonlinnassa

Suomen kauniista kesäkaupungeista Savonlinna on jäänyt tyystin käymättä, joten kun kaverilta tuli viesti, että tarjolla olisi oopperaliput ja majoituskin valmiina, oli vastaus pidempiä miettimättä kyllä! Savonlinnaan ajaa Helsingistä nelisen tuntia ja Juvalta eteenpäin maisemat vaan kaunistuvat.  Kuukauden kestävät oopperajuhlat tuovat kaupunkiin tuhansia kävijöitä, joista paikalliset yrittäjät hyötyvät monin tavoin. Ooppera itsessään oli niin upea elämys, että se ansaitsee oman blogiartikkelinsa.

Vuorokauden mittaisella reissulla ehdimme kuitenkin tutustua pikaisesti Savonlinnan keskeisiin nähtävyyksiin Olavinlinnan lisäksi.

Savonlinnan oopperajuhlien päänäyttämöKauppatori


Torien kiertely on aina mukavaa, oli kaupunki tai maa mikä hyvänsä. Tosin en muista missään muualla olleen niin lupsakkaa väkeä torimyyjinä. Juttua riitti jokaisella kojulla, johon pysähdyimme ihastelemaan myynnissä olevia tuotteita. Onneksi EasyParkia pystyi säätämään kännykällä, ettei parkkiaika mene umpeen, kun hyviä keskusteluita ei passannut lopettaa kesken.

Ihania käsitöitä myynnissä

Muikkuja löytyy täältä

Muikkuannos

Lohiannos

Kokeile ainakin: Torikahvilan mustikkalörtsyjä sekä Kalastajan Kojun muikkuja


Saimaan risteily

Kauppatorin kupeessa oli useampia risteilijöitä ja meidän valintamme osui Lake Seal -nimiseen alukseen, joka tekee tunnin mittaisia risteilyitä useita kertoja päivässä Savonlinnan edustalla. Tämä sopi loistavasti aikatauluumme ja saimme tilaisuuden nähdä Olavinlinnan Saimaalta käsin joka puolelta.

Lauantaiaamun ensimmäisellä risteilyllä oli meidän lisäksemme vain yksi pariskunta, joten laivan emäntä kävi kertomassa meille, että olemme tervetulleita myös ohjaamoon. Yleensä sinne pääsevät lapset. Tämä olikin erittäin mukava bonus ja saimme nauttia maisemista aitiopaikoilta kuunnellen samalla mielenkiintoisia tarinoita kaupungista.

Ohjaamovierailulla

Kylmä kossu kaunistaa?

Kävi ilmi, että tämä ihana emäntä on rakentanut laivan yhdessä miehensä kanssa heidän kotipihallaan. Ommellut kaikki verhot ja penkinpäälliset aivan itse, ihan mieletöntä! Heidän yrityksellään on kaksi laivaa, M/S Lake Star ja M/S Lake Seal, joista ensimmäisellä voi myös yöpyä. Seuraavana iltana olisi ollut ilotulitusristeily, joka järjestetään Pyhän Olavin päivän kunniaksi. Kaikenlaiset tilaus- ja teemaristeilyt onnistuvat myös heidän kauttaan. Lämmin suositus tälle!

Upea M/S Lake Seal

Laivan sisätilatKahvila Saima 

Tämä viihtyisä kahvila sijaitsee kävelyetäisyydellä Olavinlinnasta ja toimii myös ravintolana sekä hotellina. Oopperailtoina kahvila palvelee asiakkaita vähintään 23.30:een ja ketään ei hätistelty pois vielä tuolloinkaan. Vanhassa puutalokorttelissa sijaitseva paikka on mainio pienen tai vähän isommankin purtavan nauttimiseen. Sisäpihalta löytyi myös ihastuttava terassi. Tämä olisi täydellinen majapaikka oopperavieraalle, joten majoituksen varaamisen kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä.

Cafe Saima

Makoisa lohipiirakka iltapalaksi


Kartanohostelli AnnaCatharina

Yövyimme kartanohostelli AnnaCatharinassa, joka on yli satavuotisen historiansa aikana toiminut myös mielisairaalana, lastenkotina sekä vanhustentalona. Matkaa Savonlinnan keskustasta tänne oli reilut 20 kilometriä, joten auto on välttämätön kulkuväline. Yöpymisen hinta kahdelta hengeltä oli 72 euroa, joka sisälsi aamupalan. Yhteiset suihku- ja wc-tilat olivat siistit ja kartanon sijainti oli erittäin rauhallinen.

Yöpaikkamme

Majoitus yhdeksi yöksi

Aamupalalukemista
Aamiaispöydistä löytyi mielenkiintoista tietoa paikan historiasta

Savonlinna on upea kesäkaupunki ja sen parasta antia ovat ihanat ihmiset. Olen iloinen, että pääsin vihdoinkin toteuttamaan vierailun täällä, vaikka se olikin hyvin pikainen. Ensi kerralla pidempään!

6 kommenttia:

 1. Hyvä ystäväni ja kummipoikani asuvat Savolinnassa ja sen takia siellä tulee käytyä edes muutaman vuoden välein. Oopperajuhlille haluaisin joskus ihan ehdottomasti! Rakastan oopperaa, joten on kyllä oikeastaan aika ihme, etten ole koskaan tullut järjestäneeksi oopperajuhlamatkaa Savonlinnaan. Kiitos siis muistutuksesta - ehkä ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Teija! Ehdottomasti oopperamatkaa suunnittelemaan! Ensi kesän ohjelmistot ovat jo ainakin osittain julkaistu, joten kannattaa tehdä varaukset hyvissä ajoin :)

   Poista
 2. Savonlinna on kyllä kiva kesäkaupunki! Oon syntynyt näillä seuduilla, joten on kyllä ihme, etten ole koskaan käynyt mm. risteilyllä. Ehkä vielä joku kesä. Ooppera on kyllä tosi hieno kokemus nimenomaan noissa upeissa puitteissa. Meidän viiden tunnin esitys meni yllättävän nopsaan, vaikka en ole varsinainen oopperan ystävä. Ehdottomasti suositeltava kokemus kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Elina! Huh, onneksi meidän esitys kesti vain nelisen tuntia. Vaikka linna ja puitteet olivat upeat, seisoi ilma linnassa paikallaan ja varmaan yli 30 asteeseen kohonnut lämpötila teki kokemuksesta paikoittain tukalan.

   Poista
 3. Savonlinnassa on tullut joskus pikaisesti työreissun yhteydessä käytyä, mutta sen kummemmin en ole siellä ehtinyt kierrellä. Saimaan risteily voisi olla aika hauska kokemus. Upeaa, että yrityksen laivat on rakennettu itse! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ehdottomasti seuraavalla kerralla risteily mukaan ohjelmistoon. Pienyrittäjyys ja luovuu kyllä huokuivat tuolla ja mielenkiintoisia tarinoita olisi varmasti ollut paljon lisää.

   Poista