6.9.2018

Kuusi maata yhdessä päivässä

Kauan ja hartaasti odotettu lomamme koitti vihdoin elokuussa ja oli meidän vuoromme seikkailla. Ja kyllä, on pitkä aika olla reissaamatta kesä- ja heinäkuussa, kun muut jakavat ihania lomakuvia. Uusi road trip oli kummitellut haaveissa keväästä saakka ja ainoat raamit reissulle asettivat lennot Helsingistä Muncheniin sekä Billundista Helsinkiin. Välissä oli 10 päivää aikaa ja matkan loppupäässä tulisimme viettämään aikaa enemmän Tanskan puolella.


Helsinki-Vantaan lentokentällä

Reissun ensimmäinen päivä muodostui varsin mielenkiintoiseksi ja vaiherikkaaksi ja illalla huomasimme, että olemme olleet saman päivän aikana kuudessa eri maassa! Liechtenstein näistä oli uusi maa Katrille, muut olivat enemmän tai vähemmän tuttuja ennestään.


Suomi


Lentomme Tukholmaan lähti Helsinki-Vantaan ykkösterminaalista klo 8. Lentolippujen hintavertailua tehdessämme huomasimme tämän nopean vaihdon sisältävän menolennon Tukholman kautta Muncheniin, eikä sen hinta ollut laukkuineen kun noin 80 euroa per henkilö.


Arlandassa nopea vaihto


Ruotsi


Arlandan lentokentallä on tullut pyörittyä joskus jopa 18 tuntia, joten tämä vaihto oli kaikessa nopeudessaan ja helppoudessaan toinen ääripää. Jatkoimme matkaa nimittäin samalta portilta ja samalla koneella! Koneesta piti tietysti poistua välillä, mutta vaihto oli niin ripeä, että juuri ja juuri ehdimme käydä veskissä sekä hoitamassa pikaiset ostokset.

Saksa


Lento Muncheniin sujui aikataulussaan ja kun olimme selvinneet kenttäjunista, löysimme opasteiden ansiosta aika helposti auton vuokrauksen. Tästä alkoi päivän ärsyttävimmät tunnit, kun ensimmäinen auto jouduttiin vaihtamaan toiseen eikä toisenkaan kanssa lähtö sujunut ihan mutkattomasti. Ehkä näistä lisää vielä toisessa postauksessa auton vuokraukseen liittyvistä huomioista. Matkaan kuitenkin päästiin ja vielä tässäkään vaiheessa emme tienneet, missä yöpyisimme.


Munchenin lentokentällä

Europcarin huolto pelaa


Itävalta


Tiedättehän sen tunteen, kun matkustatte jonnekin itsellenne rakkaaseen paikkaan ja suu leviää sellaiseen hymyyn, että korviin sattuu. Alppien näkeminen saa itselleni tämän reaktion ja se on joka kerralla yhtä sykädyttävää. Itävallan rajalta ostimme tarrat niin Itävallan kuin Sveitsin moottoriteille oikeuttavaan ajoon. Ajomatkan aikana ensimmäisen majapaikkamme kohde alkoi hahmottumaan, mutta vielä piti saada illallista jostain.


Alpit <3

Liechtenstein


Tämä kääpiövaltio on niin kätevästi Itävallan ja Sveitsin välissä, että siellä oli helppo vierailla. Vuoren rinteellä sijainnut ravintola Kainer tarjosi meille juuri sopivaa evästä rankan matkustuspäivän jälkeen ja lisäksi saimme nautiskella upeista näköaloista. Joku olikin arvioissa kirjoittanut, että näköala ravintolalla. Kävimme kuvaamassa myös Vaduzin linnan, jonka jälkeen oli aika jatkaa matkaa.


Vaduzin linna


Sveitsi


Paikka nimeltä Säntis antoi meille suuntaviivat seuraavan majapaikan sijaintiin ja löysimmekin kivan hotellin nimeltä Sporthotel Toggenburg Wildhausin kylästä. Parkkitilaa löytyi hotellin pihasta, majoitus sisälsi aamupalan ja sisäänkirjautumisen yhteydessä mukaan annettiin vielä drinkkiliput. Kun olimme saaneet tavarat huoneeseen, kävimme nautiskelemassa oluet ja kuohujuomat samalla ihmetellen, että tapahtuiko tämä kaikki todella yhden päivän aikana.


Alpit <3


Booking.com

32 kommenttia:

 1. Aikasmoinen saavutus tuo 6 maata yhdessä päivässä, tulee omat roadtripit mieleen viime vuosituhannella, silloin käytiin myös Vaduzissa, yhtä näköalaa tosiaan koko valtio.Kätevää lentää alkumatka niin säästyy puuduttavalta ajolta Ruotsin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ruotsin läpi ajelua on tullut sen verran harrastettua, että tuo oli ihanaa vaihtelua lentää suoraan lähelle Alppeja :)

   Poista
 2. Mukavaa seurata matkaanne. Aikanaan myö ajeltiin vähän samalla tahdilla. Ehkä vielä joskus... Minä en tosin ole koskaan tuntenut, että ajo Ruotisn läpi olisi puuduttavaa. Omalla autolla ajelu kun on kuitenkin aika kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva, että reissasit meidän mukana :) Ajan kanssa se Ruotsin läpi ajelukin on kyllä mukavaa ja silloin saisi koirankin mukaan. Nyt mentiin vähän tiukemmalla aikataululla.

   Poista
 3. Teillähän on pitänyt kiirettä! Tuo ei onnistuisi itseltäni alkuunkaan, pienessäkin paikassa on pakko saada viipyä vähintään kolmisen yötä, muuten jää sellainen olo, ettei ole ehtinyt syventyä paikkaan alkuunkaan! Niin ne reissutottumukset vaan on ihmisillä erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä meitä mahtuu moneen junaan ja väärin ei varmasti voi matkustaa :) Jotkut kohteet kyllä meilläkin ovat sellaisia, että tutkitaan ympäristöä ajan kanssa ja välillä mennään sitten pikavauhtia. Hienoja kokemuksia saa molemmilla tavoilla mukaan.

   Poista
 4. Meinasin kuule juuri itse alkaa kirjoittaa postausta siitä, kun parin vuorokauden sisään olimme 6 maassa alkukesän Euroopan roadtripillämme! :D Silloin herättiin Sveitsistä, ajettiin Liechtensteinin kautta illaksi Saksaan, josta jatkoimme seuraavana päivänä Luxemburgin kautta Belgiaan, ja sieltä seuraavana iltapäivänä Amsterdamiin. Aika haipakka tahti, mutta tietysti Liechtenstein ja Luxemburg ovat todellisia minivaltioita, ja tuo pätkä oltiin suunniteltu, että vedetään tiukkaan läpi kun Sveitsistä lähdetään. :)

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida! Eikä! :) Kirjoittele ihmeessä kokemukset auki, on aina mukavaa lukea, mitä muut ovat löytäneet ja kokeneet samoissa paikoissa. Sveitsi on kyllä mainio maa, kun sieltä on lyhyt matka joka puolelle. Puhumattakaan upeista maisemista!

   Poista
 5. Liechtenstein on niin pieni, että sen on ajanut läpi ennen kuin on huomannutkaan. :) Otsikosta pelästyin, että tehdän varsinaisia maabongareita olette, mutta ilmeisesti nyt matka ei ollut niinkään se olennainen vaan päämäärä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika viestistä! Heh, vähän yritetään maitakin kerätä, mutta ihan pelkkiä välilaskuja ei vielä lasketa tosissaan mukaan :)

   Poista
 6. Kuus maata on aika hurja määrä vuorokaudessa, mutta ei se nyt selityksen luettuani niin älyttömältä kuulostanutkaan :D
  Mulla on kanssa haaveissa tehdä roadtrip johonkin keski-Eurooppaan, Alppeja tuijottelemaan tietysti. Ja Dolomiititkin kyllä kiinnostaisi. Ja Liechtenstein on vielä käymättä! Tuostahan saisi jo vaikka mitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni viestistä! Aamulla kun aloittaa aikaisin, niin ehtii vaikka mitä! :) Laitellaan vielä lisää postauksia mm. auton vuokrauksesta ja lempikohteista, mitä matkalta löydettiin. Alpit ovat upeat ja niille kannattaa varata aikaa, se oli oikeastaan ainoa asia, jonka olisin tuolla reissulla muuttanut näin jälkikäteen mietittynä.

   Poista
 7. ... ja jotkut tapaavat pitää meidän matkustustyyliä nopeana :-) Kohta alkavaan Balkanin pääkaupungit: Podgorica, Sarajevo ja Zagreb -kierrokseenkin käytämme sentään 10 päivää! No, Suomea ja Ruotsia ei kyllä maabongarikaan tuolta teidän kierrokseltanne taitaisi maiksi laskea ... Me muuten yövyimmekin aikanaan Liechtensteinissa, mutta aamulla alkoi kyllä jo nähtävyydet olla vähissä, kun linna oli katsastettu jo edellisenä päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kommentista! Jään innolla odottamaan postauksia Balkanin reissustanne. Se on sitten seuraava alue, jota täytyy lähteä tutkimaan Euroopassa. Me mietittiin tuota, että olisiko pitänyt yöpyä Liechtensteinissa, mutta päädyttiin sitten vain ruokailuun ja ajeluun siellä. Tarkemmin ajatellen emme ole yöpyneet Vatikaanissa tai Monacossakaan, vaikka molemmissa vietimme aikaa useana päivänä. Joten lasken ainakin itse ne ihan reippaasti mukaan käydyiksi maiksi :)

   Poista
 8. Kuusi maata yhdessä päivässä on kyllä jo saavutus, mutta sinänsä ihan looginen reitti. Tosin täytyy myöntää, että minun ainoa visiitti Liechtensteinissa oli ehkä vieläkin lyhyempi ja se tapahtui aamuyöllä, mutta kaunis kaupunki kuitenkin. Joskus ajoreitit vain kulkevat Liechtensteinin kautta :)
  Pystyn hyvin jakamaan se tunteen kun hyvyily saa korvat sattumaan Alppien tullessa näkyviin, ne on vaan niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anu! Hyvä reittivalinta :)

   Poista
 9. Kiva oli seurata teidän matkaa instasta kun oltiin itsekin tien päällä tuolloin! ☺️ ja laskekaa vaan reilusti kaikki maat mukaan, Liechtenstein on kyllä aina hauska pikku lisä näissä. Mua nauratti, kun minivaltion omissa esittelyteksteissä mainittiin, että siellä on mm. uimahalli. Mikä muu valtio jaksaisi mainita tällaista? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kommentista ja kiva, että reissasit meidän stoorin kyydissä! Heh, tuo uimahallia koskeva yksityiskohta jäi huomaamatta. Voisi olla hauskaa sanoa, että on uinut Liechtensteinissa :D

   Poista
 10. Tämä postaus oli pakko klikata auki ja katsoa että mitä ihmettä :) Ihan loogiselta nyt vaikuttaa, vaikka kuusi maata saman päivän aikana kuulostaakin hurjalta. Euroopassa tämä tosiaan on mahdollista, kun välimatkat on niin lyhyitä ja mukaan mahtuu lilliputtivaltioita. Nyt jäi kiinnostamaan, että mitä ongelmia teillä oli auton vuokrauksen kanssa. Mä jännitin meidän Jenkki matkan auton vuokrausta, mutta kaikki meni tosi hyvin. Jopa niin hyvin, että voisi alkaa suunnittelemaan seuraavaa road tripia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja kommentista! Kasailen vielä postauksen auton vuokrauksesta erikseen, mutta lyhyesti ekassa autossa paloi varoitusvalo, että konepelti olisi auki. Laitoimme sen kiinni ja lähdimme hallista. Valo syttyi pian uudelleen sekä armoton piippaus, joten kaarsimme takaisin palauttamaan auton. Palautus oli aikamoinen hässäkkä jonka yhteydessä Europcarin työntekijä löysi todella ison naarmun etupuskurin alareunasta, joka ei todellakaan ollut meidän aiheuttama, hädin tuskin ajoimme hallin ympäri.

   Tässä kohtaa oli onni, että meillä oli täysvakuutus, muuten ei olisi todellakaan naurattanut maksaa toisten tekemistä naarmuista. Vaikka kuvasin JA videokuvasin auton ennen lähtöä, tämä naarmu jäi huomaamatta.

   Jouduimme palaamaan hallista tiskille hakemaan uutta autoa. Siinäkin paloi valo, joka liittyi dieselin nesteisiin. Tällä kertaa emme poistuneet hallista vaan haimme työntekijän, joka lisäsi tarvittavaa nestettä, jotta pääsimme matkaan.

   Ei nämä meitäkään lannistaneet vaan ehdottomasti vuokraamme autoja myös jatkossa, kokemuksista viisastuneina :)

   Poista
 11. Meillä on ennätys yhden päivän aikana ollut Suomi-Saksa-Itävalta-Liechtenstein-Sveitsi-Italia. Tosin en ole koskaan ajatellut, että lentäen saavutetut maat voi laskea mukaan, mutta miksikäs ei?

  Vaikka etäisyydet ovatkin melko pieniä ja tiet hyvä ajaa, niin kyllä olette ajaneet ihan kiitettävän pätkän kerralla :) Mutta tosiaan, jos auton kanssa pitää tunteja säätään, niin hermot menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anna! Samoja motareita ollaan taidettu huristella :) Yleensä en välilaskujen maita mihinkään sen kummemmin laske, etenkään uusiksi maiksi, mutta tässä kohtaa se tuntui hauskalta idealta summata päivän seikkailut.

   Poista
 12. Eihän tuo nyt sitten lopulta niin hurja ollutkaan kuin mitä otsikko antoi ymmärtää. :) Tai siis olihan tuossa maita ihan riittävästi yhdeksi päiväksi. Saksalainen kielialue on minulta jäänyt tyystin näkemättä vahvan kieliallergian vuoksi. Upeita maisemiahan tuolla toki riittää. Kenties vielä joskus taivun vierailulle. :) Yritin muuten miettiä, montako maata olen itse onnistunut keräämään yhdessä päivässä parhaimmillaan. Ei tule mieleen tapausta, jossa niitä olisi kolmea enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Aika kivuton päivä se lopulta oli kyllä vauhdikkuudesta huolimatta :) Alpeille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus.

   Poista
 13. Otsikon perusteella homma kuulosti aivan uskomattomalta, mutta sitten lukiessa yllättävän "kivuttomasti" tuo meni. Onhan tuollainen päivä varmaan maabongarin märkä päiväuni. Itselläni taitaa olla ennätys olla kolmessa eri maassa saman päivän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Vastaavia päiviä ei varmaan meilläkään tule ihan heti eteen uudelleen, eikä tätäkään suunniteltu tällä kärjellä vaan reitti muotoutui vasta kun saimme auton :)

   Poista
 14. Melkoinen reissupäivä! Mutta keski-Euroopassa kaikki on loppujen lopuksi niin lähellä toisiaan. Toki olitte aamulla lähteneet Helsingistä. Liechtesteiniin haaveilen ensi kesänä meneväni mutta nyt olenkin pohtinut, että minne sinne olisi hienointa asettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Liechtensteinin majoituksia emme tällä kertaa testanneet tai edes vertailleet, mutta itse olisin varmaan pyrkinyt mahdollimman korkealle johonkin ihanaan vuoristohotelliin tai -mökkiin.

   Poista
 15. Muutaman kerran tavasin otsikon uusiksi, että oikeastiko 6 maata yhdessä päivässä :) Mutta kyllähän tuossa tosiaan äkkiä tulee maita tahkottua, kun motareilla ajelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Niinpä, autolla pääsee kyllä nopeasti maasta toiseen tuolla. Etenkin, kun rajoilla ei edes tarvitse pysähdellä passintarkastuksiin tai muuhunkaan.

   Poista
 16. Aika paljon ehditte yhden päivän aikana! Itsellä ennätys taitaa olla vaan 3 maata yhdessä päivässä ja nekin niin, että lentokentältä ei ole tullut poistuttua välissä. :D Rakastuin täysin Itävaltaan tänä vuonna, ihana kohde!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mekin laskettiin Ruotsi mukaan, vaikka tepastelimme vain lentokentän maaperällä, se tuntui tässä yhteydessä sopivalta ja sallitulta :) Itävalta ja Alppien alue jäi myös omalle toivelistalle ja siellä se varmaan tulee aina pysymään. Sveitsi oli myös todella upea!

   Poista